Zöld pestós tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöld pestós tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg GM tészta
  • 3 ek vaj/margarin
  • 4 ek zöld pestó
  • 3 ek rizsliszt
  • 3 dl tej/növényi tej
  • 3 ek parmezán

A tepsi kikenéséhez:

  • kókuszzsír

Elkészítése:

A tésztát sós vízben – al dente (fogkeményre) – főzzük.

Egy serpenyőben elkezdjük felmelegíteni a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és pár percig kavargatjuk, világosra pirítjuk.

Kisebb lángra vesszük alatta, kevergetés közben hozzáadagoljuk a tejet és addig melegítjük, amíg besűrűsödik a szósz. Sózzuk, borsozzuk (vagyis basamell mártást készítünk).

A szószhoz adjuk a pestót, összekeverjük, majd a megfőtt tésztával is elkeverjük.

Kókuszzsírral kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Friss bazsalikomlevelekkel és parmezánnal megszórva tálaljuk.