Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösbabos penne recept

Vörösbabos penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 konzerv vörösbab
    • 150 g teljes kiőrlésű penne (természetesen bármilyen másfajta tészta is jó)
    • 3 dl passzírozott paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk. barna cukor
    • 1 mk só + 1 mk a tészta főzővizébe
    • csipet vegeta
    • csipet bors
    • 1 mk oregánó
    • 1 mk bazsalikom
    • 1 mk kakukkfű
    • 1 ek olívaolaj
    • 2 dl víz a szószhoz + a tésztához annyi, amennyi bőven ellepi

    Elkészítése:

    A kétféle hagymát meghámozom, megmosom. A vöröshagymát felaprítom.

    Egy magasabb falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé válik, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát. Néhányszor átforgatom, majd ráöntöm a passzírozott paradicsomot, amivel alaposan elkeverem.

    A szószt meghintem a fűszerekkel, hozzáadom a 2 dl vizet és közepes lángon 15 percig forralom, hogy a hagymák teljesen átpuhuljanak. Ennyi idő alatt tökéletesre sűrűsödik a szaft.

    A vörösbabot leszűröm, átmosom és az ételbe teszem. Alapos keverés, valamint további 5 perc főzés után elzárom alatta a lángot.

    A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm, végső lépésként pedig a szószhoz keverem.

    Rövid hűtés után tálalom a babos tésztát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá