Vörösbabos penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 konzerv vörösbab
  • 150 g teljes kiőrlésű penne (természetesen bármilyen másfajta tészta is jó)
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 mk só + 1 mk a tészta főzővizébe
  • csipet vegeta
  • csipet bors
  • 1 mk oregánó
  • 1 mk bazsalikom
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dl víz a szószhoz + a tésztához annyi, amennyi bőven ellepi

Elkészítése:

A kétféle hagymát meghámozom, megmosom. A vöröshagymát felaprítom.

Egy magasabb falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé válik, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát. Néhányszor átforgatom, majd ráöntöm a passzírozott paradicsomot, amivel alaposan elkeverem.

A szószt meghintem a fűszerekkel, hozzáadom a 2 dl vizet és közepes lángon 15 percig forralom, hogy a hagymák teljesen átpuhuljanak. Ennyi idő alatt tökéletesre sűrűsödik a szaft.

A vörösbabot leszűröm, átmosom és az ételbe teszem. Alapos keverés, valamint további 5 perc főzés után elzárom alatta a lángot.

A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm, végső lépésként pedig a szószhoz keverem.

Rövid hűtés után tálalom a babos tésztát.