Vega lasagne recept

Hozzávalók:
- 130 g lasagne tészta
- 1 l paradicsomsűrítmény (az olasz üvegesből)
- 100 g szója granulátum
- 1 szál cukkini
- fél padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g sajt (én olvadó növényi sajtot használtam)
- 1-1 csapott evőkanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 2 evőkanál bio ételízesítő
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítése:
Az olajon finoman pároljuk meg a hagymákat, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket. Rengetegnek tűnik, de én szeretem az erős mediterrán ízeket. Ha valakinek sok lenne, persze csökkentheti az adagokat.
Amíg összefő a szósz, a szója granulátumot forrázzuk le annyi vízzel, ami ellepi. Szórjuk meg két evőkanál bio ételízesítővel, és jól keverjük össze.
Karikázzuk fel a cukkinit és a padlizsánt, majd rétegezzük le a zöldségeket a szósszal és a nyers tésztával. A tetejére kerüljön jó sok sajt. Ebből a mennyiségből egy kb. 20×30-as sütőtálat tudunk megtölteni.
200 fokon 30 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »