Vega lasagne recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 130 g lasagne tészta
- 1 l paradicsomsűrítmény (az olasz üvegesből)
- 100 g szója granulátum
- 1 szál cukkini
- fél padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g sajt (én olvadó növényi sajtot használtam)
- 1-1 csapott evőkanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 2 evőkanál bio ételízesítő
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítése:
Az olajon finoman pároljuk meg a hagymákat, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket. Rengetegnek tűnik, de én szeretem az erős mediterrán ízeket. Ha valakinek sok lenne, persze csökkentheti az adagokat.
Amíg összefő a szósz, a szója granulátumot forrázzuk le annyi vízzel, ami ellepi. Szórjuk meg két evőkanál bio ételízesítővel, és jól keverjük össze.
Karikázzuk fel a cukkinit és a padlizsánt, majd rétegezzük le a zöldségeket a szósszal és a nyers tésztával. A tetejére kerüljön jó sok sajt. Ebből a mennyiségből egy kb. 20×30-as sütőtálat tudunk megtölteni.
200 fokon 30 perc alatt megsül.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.