Vega bolognai szósz recept

Hozzávalók:
- 50 dkg főtt lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomlé (vagy sűrített paradicsom)
- só
- bors
- bazsalikom
- oregáno
- kókuszzsír
- eritrit (elmaradhat)
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket tegyük késes aprítóba és aprítsuk pépesre, majd egy kevés kókuszzsíron pároljuk meg, adjuk hozzá a főtt lencsét és öntsük rá a paradicsomlevet.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítsük. Ha szükséges ízlés szerint még fűszerezhetjük.
(Gluténmentes) makaróni tésztával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »