Vega bolognai szósz recept

Hozzávalók:
- 50 dkg főtt lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomlé (vagy sűrített paradicsom)
- só
- bors
- bazsalikom
- oregáno
- kókuszzsír
- eritrit (elmaradhat)
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket tegyük késes aprítóba és aprítsuk pépesre, majd egy kevés kókuszzsíron pároljuk meg, adjuk hozzá a főtt lencsét és öntsük rá a paradicsomlevet.
Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Főzzük puhára, majd botmixerrel pürésítsük. Ha szükséges ízlés szerint még fűszerezhetjük.
(Gluténmentes) makaróni tésztával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »