Gombás-sajtszószos makaróni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250g makaróni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400g csiperke gomba (konzerv)
- 3 dl főzőtejszín
- 20 dkg reszelt sajt
- só, bors, kakukkfű
- pirospaprika
- 10 dkg kolozsvári szalonna
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, majd megpirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a felaprított gombát, majd megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel és pirospaprikával.
Egy kevés vizet öntünk alá, majd egy kicsit összeforraljuk.
A sajtot lereszeljük, majd a főzőtejszínnel együtt a gombához adjuk.
Összeforraljuk, majd belekeverjük a kifőtt, lecsepegtetett makaróni tésztát.
Összekeverjük, majd el is készültünk vele.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »