Török pide recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 teáskanál só
- 25 g friss élesztő
- 1 teáskanál cukor (csapott)
- 1,5 dl tej
- 3 ek olívaolaj
- 1,5 dl víz
Töltelék:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 g konzerv paradicsom (1 doboz)
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál fahéj
- chilipehely ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 szál újhagyma
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt.
A lisztet szitáljuk össze a sóval és a többi hozzávalóval dagasszuk meg a tésztát. Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni letakarva.
A tésztát osszuk 6 részre, gömbölyítsük, majd nyújtsuk ki ovális alakúra, csípjük össze a két végét, majd a széleit sodorjuk fel, itt-ott összecsipkedve.
Tegyük a csónakokat sütőpapíros tepsibe és töltsük meg a töltelékkel. Tetejüket szórjuk meg sajttal, tehetünk rá paradicsomot vagy paprikát is.
A széleit lekenjük tojással és megszórjuk magokkal, de ez a művelet el is hagyható. Előmelegített, 200 °C-on kb 15 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez a hagymát aprítsuk fel és kevés (olíva)olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a koriandert, a köményt és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a darált húst és süssük fehéredésig.
A paradicsomot (aprítógépben) daraboljuk fel, öntsük a húsra, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és lefedve főzzük sűrűre, szaftosra. Végül tekerjünk rá chilit, ízesítsük fahéjjal és szórjuk hozzá a felaprított újhagymaszárat.