Szilvás gombóc rizsliszttel recept

Hozzávalók:
- 1 kg főtt burgonya
- kb 25 dkg rizsliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- a nyújtófelület szórásához rizsliszt
- töltelékhez kb 10-15 db szilva
- fahéj
- eritrit
- (GM) morzsa pirítva
- a tálaláshoz: porcukor, fahéj
Elkészítése:
A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amint kihűlt adjuk hozzá a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót és annyi rizslisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és hempergessük meg a fahéjas eritritben.
A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb 10*10-es négyzetekre és tegyünk a közepükbe egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük, akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.
Amíg főnek a gombócok, pirítsuk meg a morzsát. A pirított morzsába szedjük ki, szűrőlapát segítségével a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk és fahéjas porcukorral kínáljuk.
Tipp:
Télen fagyasztott szilvából vagy sűrű szilvalekvárból is készülhet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »