Szilvás gombóc rizsliszttel recept

Hozzávalók:
- 1 kg főtt burgonya
- kb 25 dkg rizsliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- a nyújtófelület szórásához rizsliszt
- töltelékhez kb 10-15 db szilva
- fahéj
- eritrit
- (GM) morzsa pirítva
- a tálaláshoz: porcukor, fahéj
Elkészítése:
A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amint kihűlt adjuk hozzá a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót és annyi rizslisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és hempergessük meg a fahéjas eritritben.
A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb 10*10-es négyzetekre és tegyünk a közepükbe egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük, akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.
Amíg főnek a gombócok, pirítsuk meg a morzsát. A pirított morzsába szedjük ki, szűrőlapát segítségével a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk és fahéjas porcukorral kínáljuk.
Tipp:
Télen fagyasztott szilvából vagy sűrű szilvalekvárból is készülhet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »