Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás gombóc rizsliszttel recept

Szilvás gombóc rizsliszttel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg főtt burgonya
    • kb 25 dkg rizsliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk só
    • a nyújtófelület szórásához rizsliszt
    • töltelékhez kb 10-15 db szilva
    • fahéj
    • eritrit
    • (GM) morzsa pirítva
    • a tálaláshoz: porcukor, fahéj

    Elkészítése:

    A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Amint kihűlt adjuk hozzá a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót és annyi rizslisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

    A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és hempergessük meg a fahéjas eritritben.

    A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb 10*10-es négyzetekre és tegyünk a közepükbe egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg.

    Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük, akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.

    Amíg főnek a gombócok, pirítsuk meg a morzsát. A pirított morzsába szedjük ki, szűrőlapát segítségével a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk és fahéjas porcukorral kínáljuk.

    Tipp:

    Télen fagyasztott szilvából vagy sűrű szilvalekvárból is készülhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá