Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amint kihűlt adjuk hozzá a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót és annyi rizslisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és hempergessük meg a fahéjas eritritben.
A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb 10*10-es négyzetekre és tegyünk a közepükbe egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük, akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.
Amíg főnek a gombócok, pirítsuk meg a morzsát. A pirított morzsába szedjük ki, szűrőlapát segítségével a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk és fahéjas porcukorral kínáljuk.
Télen fagyasztott szilvából vagy sűrű szilvalekvárból is készülhet.