Szilvás gombóc rizsliszttel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Szilvás gombóc rizsliszttel

Hozzávalók:

  • 1 kg főtt burgonya
  • kb 25 dkg rizsliszt
  • 2 tojás
  • 1 tk só
  • a nyújtófelület szórásához rizsliszt
  • töltelékhez kb 10-15 db szilva
  • fahéj
  • eritrit
  • (GM) morzsa pirítva
  • a tálaláshoz: porcukor, fahéj

Elkészítése:

A krumplit puhára főzzük, majd burgonyanyomón áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Amint kihűlt adjuk hozzá a tojásokat, egy mokkáskanálnyi sót és annyi rizslisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és hempergessük meg a fahéjas eritritben.

A tésztát nyújtsuk ki, vágjuk kb 10*10-es négyzetekre és tegyünk a közepükbe egy-egy fahéjas szilvát. Óvatosan csomagoljuk be, majd gömbölyítsük meg.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben főzzük, akkor főttek meg a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére.

Amíg főnek a gombócok, pirítsuk meg a morzsát. A pirított morzsába szedjük ki, szűrőlapát segítségével a gombócokat, majd jénaiba rakosgatjuk és fahéjas porcukorral kínáljuk.

Tipp:

Télen fagyasztott szilvából vagy sűrű szilvalekvárból is készülhet.