Szezámos, zöldséges pirított tészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- só, cayenne bors ízlés szerint
- olaj
- 30 dkg spagetti tészta
- 3 ek szezámmag
- 1 fej vöröshagyma
- kínai wok zöldségkeverék kb 20-25 dkg
- szójaszósz ízlés szerint
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, majd sózzuk és megszórjuk cayenne borssal és pár órára hűtőbe tesszük.
Közben a szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a tésztát tepsibe tesszük és gyakori átforgatás mellett megpirítjuk. Ha megpirult, akkor a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. A főzővizéből tegyünk félre kb 1 dl-nyit.
A húst olajon megpirítjuk, majd kiszedjük az edényből és félretesszük.
Az edényben, amiben a hús pirítottuk, teszünk hozzá kevés olajat és elkezdjük rajta pirítani a nagyobb darabokra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket és kb 7 perc alatt átpirítjuk. A lényeg, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
A zöldséghez tegyük hozzá a tésztát, húst és a szezámmagot és keverjük össze. Adjunk hozzá szójaszószt és annyi vizet a tészta főzővizéből, hogy ne legyen száraz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »