Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalámis langalló recept

Szalámis langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 közepes krumpli
    • 2 dl víz
    • 2 ek tejföl
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet cukor
    • 1 tk só
    • 2 ek étolaj

    Feltét:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 15 dkg szalámi
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 3 dl tejföl
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma

    Elkészítése:

    Először a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd krumpli nyomóm átnyomjuk.

    Kihűtjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.

    Az élesztőt egy kis cukros vízben felfuttatjuk és hozzáadjuk a tésztához, majd az étolajt és a tejfölt is. Rugalmas tésztát gyúrunk, ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá langyos vizet.

    Tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát két részre osztottam (az egyik az enyém, a másik a páromé hagyma nélkül).

    Ellapítjuk kézzel mind a kettő tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

    A tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük, mind a két tésztát lekenjük vele. Kirakjuk szeletelt szalámival. Az egyikre a hagymát rászeltem. Reszelt sajttal meghintejük mind a kettőt.

    200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá