Szalámis langalló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 közepes krumpli
  • 2 dl víz
  • 2 ek tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet cukor
  • 1 tk só
  • 2 ek étolaj

Feltét:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg szalámi
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítése:

Először a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd krumpli nyomóm átnyomjuk.

Kihűtjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.

Az élesztőt egy kis cukros vízben felfuttatjuk és hozzáadjuk a tésztához, majd az étolajt és a tejfölt is. Rugalmas tésztát gyúrunk, ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá langyos vizet.

Tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát két részre osztottam (az egyik az enyém, a másik a páromé hagyma nélkül).

Ellapítjuk kézzel mind a kettő tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük, mind a két tésztát lekenjük vele. Kirakjuk szeletelt szalámival. Az egyikre a hagymát rászeltem. Reszelt sajttal meghintejük mind a kettőt.

200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.

Jó étvágyat kívánok hozzá!