Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült tészta recept

Sült tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkecomb filé
    • 25 dkg pirított mie tészta vagy spagetti tészta
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 sárga kaliforniai paprika
    • 2 nagy fej hagyma nagyobb kockákra vágva
    • 6-8 db zsenge borsó hüvely
    • 5 gerezed zúzott fokhagyma
    • 1 kiskanál reszelt gyömbér
    • 2 evőkanál sötét szójaszósz
    • 2 evőkanál édes chili szósz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál kukorica keményítő
    • 2-3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A tésztát bő, forró vízzel leforrázzuk, majd félretesszük és állni hagyjuk kb 20 percet. Végül leöblítjük hideg vízzel és lecsepegtetjük.

    A zöldségeket a fokhagymát és a gyömbérrel wokban vagy egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon magas hőfokon pár perc alatt megpirítjuk. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljanak! Kivesszük a serpenyőből a zöldségeket.

    A tojást 2-3 evőkanál vízzel elkeverjük, hozzáadunk kb 3 nagy evőkanál kukoricakeményítőt, egy mokkáskanál sót és alaposan elkeverjük. Ráöntjük a húsra és jó alaposan összeforgatjuk. Akkor jó, ha minden egyes kis húsdarabot bevon ez a pác. Ettől a páctól marad belül puha, omlós szaftos a hús sütés után is.

    A húst emeljük ki a pácból tegyük a forró wokba és süssük meg.

    A megmaradt hús pácba keverjük bele a szójaszószt és chili szószt. A wokból vegyük ki a húst és tegyük a helyére a kifőtt tésztát. A páclét öntsük rá, majd rázogatva pirítsuk meg pár perc alatt tésztát. Amikor megpirult a tészta, keverjük bele a zöldségeket és a húst, majd ismét pirítsuk össze pár perc alatt az egészet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá