Sült tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkecomb filé
  • 25 dkg pirított mie tészta vagy spagetti tészta
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 2 nagy fej hagyma nagyobb kockákra vágva
  • 6-8 db zsenge borsó hüvely
  • 5 gerezed zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál édes chili szósz
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál kukorica keményítő
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítése:

A tésztát bő, forró vízzel leforrázzuk, majd félretesszük és állni hagyjuk kb 20 percet. Végül leöblítjük hideg vízzel és lecsepegtetjük.

A zöldségeket a fokhagymát és a gyömbérrel wokban vagy egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon magas hőfokon pár perc alatt megpirítjuk. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljanak! Kivesszük a serpenyőből a zöldségeket.

A tojást 2-3 evőkanál vízzel elkeverjük, hozzáadunk kb 3 nagy evőkanál kukoricakeményítőt, egy mokkáskanál sót és alaposan elkeverjük. Ráöntjük a húsra és jó alaposan összeforgatjuk. Akkor jó, ha minden egyes kis húsdarabot bevon ez a pác. Ettől a páctól marad belül puha, omlós szaftos a hús sütés után is.

A húst emeljük ki a pácból tegyük a forró wokba és süssük meg.

A megmaradt hús pácba keverjük bele a szójaszószt és chili szószt. A wokból vegyük ki a húst és tegyük a helyére a kifőtt tésztát. A páclét öntsük rá, majd rázogatva pirítsuk meg pár perc alatt tésztát. Amikor megpirult a tészta, keverjük bele a zöldségeket és a húst, majd ismét pirítsuk össze pár perc alatt az egészet.