Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-túrós pite rozslisztből recept

Spenótos-túrós pite rozslisztből
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    A tesztához:

    • 60 dkg világos rozsliszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 1,5 dl tejföl
    • 1,5 dl joghurt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 teáskanál só
    • 1 teáskanál cukor

    A töltelékhez:

    • 1 kg túró
    • 50 dkg fagyasztott, aprított spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg sajt
    • 1 dl tejszín
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje felvert habja (amit a tésztájához nem ütöttünk bele)
    • 5 dkg vaj
    • ízlés szerint só és bors
    • 10 dkg búzadara

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgájaval elkevert 2 evőkanál tejföl

    Elkészítése:

    A vajat felhevítjük és kb 1-2 percig pirítjuk a rajta fokhagymát, majd rátesszük a spenótot és megfonnyasszuk. Ezután ráöntjük a tejszínt és forraljuk együtt pár percig, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és félretesszük,
    hagyjuk kihülni.

    A kihűlt spenótos krémhez hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, reszelt sajtot, tejfölt, sózzuk ízlés szerint és végül hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét, majd hűtőbe tesszük.

    Egy nagy méretű tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A lisztet elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarinnal, ezután beletesszük a sütőport és elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt, joghurtot és a sót. Jól kidolgozzuk és cipót formálunk belőle, majd letakarva hagyjuk pihenni kb 40 percet.

    Lisztezett deszkán átgyúrjuk újból a tésztát, majd kettévágjuk és kinyújtjuk a tésztát. A tepsibe terítjük, megszórjuk búzadarával, ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk. A másik felét is kinyújtjuk, majd betakarjuk vele a tölteléket.

    A tojássárgás tejfölös keverékkel lekenjük a pitét és megszúrkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk. Először 125 fokon süssük és kb 1 órát, majd 150 fokon sütjük addig, amíg szép aaranybarnára nem sül.

    Ha kihült akkor szeleteljük csak fel!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá