Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-ricottás ravioli recept

Spenótos-ricottás ravioli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Ravioli:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a kenéshez

    Töltelék:

    • 150 gramm ricotta
    • 200 gramm spenót
    • só, bors
      2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A töltelékhez a spenótot sós vízben blansírozom, majd leszűröm a levét és ha kihűlt kicsavarom. Apróra vágom egy éles késsel. A fokhagymát reszelve teszem a spenótra és összekeverem a ricottával, krémes állagúra.

    A lisztből és a tojásokból kemény, rugalmas tésztát gyúrok. Fóliába tekerve egy órát pihentettem. A tésztát vékony lappá nyújtottam.

    Egymás mellé fektettem két lapot és mindkettőt megkentem vékonyan tojás fehérjével.

    Az egyik lapot óvatosan megnyomkodtam pogácsaszaggatóval, de csak annyira, hogy ne szakadjon át, de a nyoma látszódjon. Ezeknek a köröknek a közepére tettem 1-1 kiskanálnyi tölteléket.

    A másik tésztalapot óvatosan ráfektettem az elsőre és a töltelék körül lenyomkodtam.

    Kiszaggattam a köröket és még egyszer szorosan összenyomkodtam a tésztát.

    Sós, forró vízben kifőztem. Paradicsomszósszal és reszelt parmezánnal megszórva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá