Spenótos-ricottás ravioli recept
Elkészítése:
A töltelékhez a spenótot sós vízben blansírozom, majd leszűröm a levét és ha kihűlt kicsavarom. Apróra vágom egy éles késsel. A fokhagymát reszelve teszem a spenótra és összekeverem a ricottával, krémes állagúra.
A lisztből és a tojásokból kemény, rugalmas tésztát gyúrok. Fóliába tekerve egy órát pihentettem. A tésztát vékony lappá nyújtottam.
Egymás mellé fektettem két lapot és mindkettőt megkentem vékonyan tojás fehérjével.
Az egyik lapot óvatosan megnyomkodtam pogácsaszaggatóval, de csak annyira, hogy ne szakadjon át, de a nyoma látszódjon. Ezeknek a köröknek a közepére tettem 1-1 kiskanálnyi tölteléket.
A másik tésztalapot óvatosan ráfektettem az elsőre és a töltelék körül lenyomkodtam.
Kiszaggattam a köröket és még egyszer szorosan összenyomkodtam a tésztát.
Sós, forró vízben kifőztem. Paradicsomszósszal és reszelt parmezánnal megszórva tálalom.