Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos, krémsajtos makaróni recept

Spenótos, krémsajtos makaróni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 450 g mirelit spenótpüré
    • 250 g makaróni tészta
    • 100 g natúr krémsajt
    • 4 gerezd fokhagyma
    • fél szerecsendió
    • fél tk ételízesítő
    • 1 mk só
    • csipet bors
    • 2 tk olívaolaj

    Elkészítése:

    Az olajat felmelegítem. A fokhagymagerezdeket megtisztítom, majd fokhagymanyomó segítségével az olajra nyomom és 1-2 percig pirítom kis láng felett.

    Ezután ráöntöm a spenótot. Addig forralom, míg a felesleges víz elfő róla és egy viszonylag sűrű massza marad vissza.

    Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel, szerecsendióval, majd hozzáadom a krémsajtot, alaposan elkeverem. További 5 perc magasabb lángon való főzés után készen van.

    A makarónit bő, sós vízben, nagyjából 8 perc alatt al dante állagúra főzöm, majd leszűröm.

    A tésztát a masszához adom és gondosan összekeverem. Melegen, reszelt sajttal gazdagítva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek