Spenótos, krémsajtos makaróni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spenótos, krémsajtos makaróni

Hozzávalók:

  • 450 g mirelit spenótpüré
  • 250 g makaróni tészta
  • 100 g natúr krémsajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél szerecsendió
  • fél tk ételízesítő
  • 1 mk só
  • csipet bors
  • 2 tk olívaolaj

Elkészítése:

Az olajat felmelegítem. A fokhagymagerezdeket megtisztítom, majd fokhagymanyomó segítségével az olajra nyomom és 1-2 percig pirítom kis láng felett.

Ezután ráöntöm a spenótot. Addig forralom, míg a felesleges víz elfő róla és egy viszonylag sűrű massza marad vissza.

Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel, szerecsendióval, majd hozzáadom a krémsajtot, alaposan elkeverem. További 5 perc magasabb lángon való főzés után készen van.

A makarónit bő, sós vízben, nagyjából 8 perc alatt al dante állagúra főzöm, majd leszűröm.

A tésztát a masszához adom és gondosan összekeverem. Melegen, reszelt sajttal gazdagítva tálalom.