Spenótos-ricottás ravioli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Spenótos-ricottás ravioli

Hozzávalók:
Ravioli:

  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojásfehérje a kenéshez

Töltelék:

  • 150 gramm ricotta
  • 200 gramm spenót
  • só, bors
    2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A töltelékhez a spenótot sós vízben blansírozom, majd leszűröm a levét és ha kihűlt kicsavarom. Apróra vágom egy éles késsel. A fokhagymát reszelve teszem a spenótra és összekeverem a ricottával, krémes állagúra.

A lisztből és a tojásokból kemény, rugalmas tésztát gyúrok. Fóliába tekerve egy órát pihentettem. A tésztát vékony lappá nyújtottam.

Egymás mellé fektettem két lapot és mindkettőt megkentem vékonyan tojás fehérjével.

Az egyik lapot óvatosan megnyomkodtam pogácsaszaggatóval, de csak annyira, hogy ne szakadjon át, de a nyoma látszódjon. Ezeknek a köröknek a közepére tettem 1-1 kiskanálnyi tölteléket.

A másik tésztalapot óvatosan ráfektettem az elsőre és a töltelék körül lenyomkodtam.

Kiszaggattam a köröket és még egyszer szorosan összenyomkodtam a tésztát.

Sós, forró vízben kifőztem. Paradicsomszósszal és reszelt parmezánnal megszórva tálalom.