Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos ricottás cannelloni recept

Spenótos ricottás cannelloni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    A szószhoz:

    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1,5 l paradicsomlé
    • 20 dkg sűrített paradicsom
    • 1 marék szárított vörös bazsalikom
    • 1 marék friss oregánó
    • bors

    Cannellonihoz:

    • 50 g cannelloni (vagy lasagne tészta)
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kg darált marhahús
    • 1 bögre spenót (aprítva)
    • 50 dkg ricotta
    • 25 dkg mozzarella
    • bors

    Elkészítése:

    Töltelék:

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. A fokhagymát megpucoljuk, kés lapjával kissé összenyomjuk, apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt egy percig pirítjuk.

    Ezután hozzáadjuk a darált húst, sóval és borssal ízesítjük, majd lepirítjuk. Belekeverjük az apróra vágott spenótot és egy percig kevergetjük. Levesszük a tűzről, majd amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a ricottát. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

    Szósz:

    Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a friss oregánót, valamint a szárított vörös bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük és 15 percig főzzük, míg sűrű, illatos szószt nem kapunk.

    Töltés:

    A cannellonit al dente állagúra főzzük, majd lecsepegtetjük.

    Habzsákba töltjük a húsos-spenótos tölteléket és megtöltjük vele a tésztákat.

    Ha lasagne tésztát használunk, a kifőtt lapokat sütőpapírra terítjük, megkenjük egy evőkanál töltelékkel, majd a rövidebb oldaluk felől szorosan feltekerjük.

    A megtöltött tésztákat egy nagy, olívaolajjal kikent tepsibe (vagy két kisebb üvegtálba) helyezzük, ráöntjük a paradicsomszószt és a tetejére tépkedjük a mozzarellát.

    Sütés és tálalás:

    A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra és a töltött tésztát 20 percig sütjük vagy amíg a teteje aranybarnára pirul. Tálalás előtt friss oregánóval megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek