Spenótos ricottás cannelloni recept
Hozzávalók:
A szószhoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1,5 l paradicsomlé
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 1 marék szárított vörös bazsalikom
- 1 marék friss oregánó
- só
- bors
Cannellonihoz:
- 50 g cannelloni (vagy lasagne tészta)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kg darált marhahús
- 1 bögre spenót (aprítva)
- 50 dkg ricotta
- 25 dkg mozzarella
- só
- bors
Elkészítése:
Töltelék:
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. A fokhagymát megpucoljuk, kés lapjával kissé összenyomjuk, apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt egy percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a darált húst, sóval és borssal ízesítjük, majd lepirítjuk. Belekeverjük az apróra vágott spenótot és egy percig kevergetjük. Levesszük a tűzről, majd amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a ricottát. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Szósz:
Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a friss oregánót, valamint a szárított vörös bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük és 15 percig főzzük, míg sűrű, illatos szószt nem kapunk.
Töltés:
A cannellonit al dente állagúra főzzük, majd lecsepegtetjük.
Habzsákba töltjük a húsos-spenótos tölteléket és megtöltjük vele a tésztákat.
Ha lasagne tésztát használunk, a kifőtt lapokat sütőpapírra terítjük, megkenjük egy evőkanál töltelékkel, majd a rövidebb oldaluk felől szorosan feltekerjük.
A megtöltött tésztákat egy nagy, olívaolajjal kikent tepsibe (vagy két kisebb üvegtálba) helyezzük, ráöntjük a paradicsomszószt és a tetejére tépkedjük a mozzarellát.
Sütés és tálalás:
A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra és a töltött tésztát 20 percig sütjük vagy amíg a teteje aranybarnára pirul. Tálalás előtt friss oregánóval megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









