Hozzávalók:
A szószhoz:
Cannellonihoz:
Elkészítése:
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. A fokhagymát megpucoljuk, kés lapjával kissé összenyomjuk, apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt egy percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a darált húst, sóval és borssal ízesítjük, majd lepirítjuk. Belekeverjük az apróra vágott spenótot és egy percig kevergetjük. Levesszük a tűzről, majd amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a ricottát. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a friss oregánót, valamint a szárított vörös bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük és 15 percig főzzük, míg sűrű, illatos szószt nem kapunk.
A cannellonit al dente állagúra főzzük, majd lecsepegtetjük.
Habzsákba töltjük a húsos-spenótos tölteléket és megtöltjük vele a tésztákat.
Ha lasagne tésztát használunk, a kifőtt lapokat sütőpapírra terítjük, megkenjük egy evőkanál töltelékkel, majd a rövidebb oldaluk felől szorosan feltekerjük.
A megtöltött tésztákat egy nagy, olívaolajjal kikent tepsibe (vagy két kisebb üvegtálba) helyezzük, ráöntjük a paradicsomszószt és a tetejére tépkedjük a mozzarellát.
A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra és a töltött tésztát 20 percig sütjük vagy amíg a teteje aranybarnára pirul. Tálalás előtt friss oregánóval megszórjuk.