Spenótos ricottás cannelloni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spenótos ricottás cannelloni

Hozzávalók:
A szószhoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l paradicsomlé
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 1 marék szárított vörös bazsalikom
  • 1 marék friss oregánó
  • bors

Cannellonihoz:

  • 50 g cannelloni (vagy lasagne tészta)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg darált marhahús
  • 1 bögre spenót (aprítva)
  • 50 dkg ricotta
  • 25 dkg mozzarella
  • bors

Elkészítése:

Töltelék:

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát. A fokhagymát megpucoljuk, kés lapjával kissé összenyomjuk, apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt egy percig pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a darált húst, sóval és borssal ízesítjük, majd lepirítjuk. Belekeverjük az apróra vágott spenótot és egy percig kevergetjük. Levesszük a tűzről, majd amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a ricottát. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

Szósz:

Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és 1 percig pirítjuk. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével és hozzáadjuk a friss oregánót, valamint a szárított vörös bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük és 15 percig főzzük, míg sűrű, illatos szószt nem kapunk.

Töltés:

A cannellonit al dente állagúra főzzük, majd lecsepegtetjük.

Habzsákba töltjük a húsos-spenótos tölteléket és megtöltjük vele a tésztákat.

Ha lasagne tésztát használunk, a kifőtt lapokat sütőpapírra terítjük, megkenjük egy evőkanál töltelékkel, majd a rövidebb oldaluk felől szorosan feltekerjük.

A megtöltött tésztákat egy nagy, olívaolajjal kikent tepsibe (vagy két kisebb üvegtálba) helyezzük, ráöntjük a paradicsomszószt és a tetejére tépkedjük a mozzarellát.

Sütés és tálalás:

A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra és a töltött tésztát 20 percig sütjük vagy amíg a teteje aranybarnára pirul. Tálalás előtt friss oregánóval megszórjuk.