Bolognai recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg sertés darált hús
- 1 csomag bolognai alappor
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- csipet bazsalikom
- csipet oregánó
- 50 dkg spagetti tészta
- olaj
- víz
- 15 dkg sajt (lehet füstölt is)
Elkészítése:
A hagymát nagyon-nagyon apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst és összepirítjuk.
A megpirult húsra rászórjuk a bolognai alapot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, bazsalikomot, oregánót és kevés vízzel felöntjük. A víz adagolása ízlés szerint történik.
Ameddig a hús fő, egyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.
A kész mártást a tésztával összekeverjük és tálaláskor sajttal megszórjuk a tetejét.
Tipp:
Nem muszáj összekeverni a tésztát a mártással.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »