Bolognai

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg sertés darált hús
  • 1 csomag bolognai alappor
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • csipet bazsalikom
  • csipet oregánó
  • 50 dkg spagetti tészta
  • olaj
  • víz
  • 15 dkg sajt (lehet füstölt is)

Elkészítése:

A hagymát nagyon-nagyon apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst és összepirítjuk.

A megpirult húsra rászórjuk a bolognai alapot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, bazsalikomot, oregánót és kevés vízzel felöntjük. A víz adagolása ízlés szerint történik.

Ameddig a hús fő, egyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.

A kész mártást a tésztával összekeverjük és tálaláskor sajttal megszórjuk a tetejét.

Tipp:

Nem muszáj összekeverni a tésztát a mártással.