Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-túrós-fokhagymás lepény recept

Sajtos-túrós-fokhagymás lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A mérce 2,5 dl-es bögre.

    • 1 bögre kefir
    • fél kiskanál cukor
    • fél kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál ecettel felfuttatva
    • fél kiskanál só
    • 2,5 bögre liszt
    • 150 g sajt
    • 200 g tehéntúró
    • 2 gerezd fokhagyma
    • fél bögre olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk.

    Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel és gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 15-20 percet.

    A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre.

    Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére. Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit

    Tegyük egy serpenyőbe az olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.

    Melegen kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá