Sajtos-túrós-fokhagymás lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A mérce 2,5 dl-es bögre.

  • 1 bögre kefir
  • fél kiskanál cukor
  • fél kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál ecettel felfuttatva
  • fél kiskanál só
  • 2,5 bögre liszt
  • 150 g sajt
  • 200 g tehéntúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél bögre olaj a sütéshez

Elkészítése:

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk.

Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel és gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 15-20 percet.

A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre.

Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére. Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit

Tegyük egy serpenyőbe az olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.

Melegen kínáljuk.