Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás pizza házi pizzaszósszal recept

Sonkás pizza házi pizzaszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához;

    • 3 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 dl olívaolaj
    • 5 dl víz (langyos)
    • oregánó ízlés szerint
    • 1 tk só
    • 1 teáskanál napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)

    A pizza szószhoz:

    • 5 ek ketchup
    • 2 teáskanál paprikakrém
    • 80 g pizzaszósz
    • oregánó ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • bazsalikom ízlés szerint
    • kakukkfű ízlés szerint
    • 1 tk só
    • 1 közepes fej vöröshagyma (reszelve)

    A feltéthez:

    • 20 dkg sonka (füstölt)
    • 10 dkg sajt (reszelve)

    Elkészítése:

    Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.

    Kimérjük a 3 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és még egy pohár langyos vizet.

    Bedagasztjuk a tésztát. Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.

    Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.

    Egy gáztepsit kikenünk olajjal (vagy sütőpapírral kibéleljük), beleöntjük a pizzatésztát. Kis nyújtófa és a kezünk segítségével tepsi nagyságúra nyújtjuk.

    A ketchupot, a paprikakrémet, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a borsot, a sót összekeverjük kis tálban. Belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük, így egy pikáns szószt kapunk.

    Rákenjük a tésztánk tetejére.

    Szeletekre vágjuk a sonkát és rápakoljuk a szósz tetejére. Reszelt sajttal megszórjuk.

    A sütőt begyújtjuk 220 fokra, a tepsit egyből be is toljuk. Megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű! Ha megsült, tálalhatjuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá