Hozzávalók:
A tésztához;
A pizza szószhoz:
A feltéthez:
Elkészítése:
Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
Kimérjük a 3 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, az oregánót, az olajat és még egy pohár langyos vizet.
Bedagasztjuk a tésztát. Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.
Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
Egy gáztepsit kikenünk olajjal (vagy sütőpapírral kibéleljük), beleöntjük a pizzatésztát. Kis nyújtófa és a kezünk segítségével tepsi nagyságúra nyújtjuk.
A ketchupot, a paprikakrémet, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a borsot, a sót összekeverjük kis tálban. Belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük, így egy pikáns szószt kapunk.
Rákenjük a tésztánk tetejére.
Szeletekre vágjuk a sonkát és rápakoljuk a szósz tetejére. Reszelt sajttal megszórjuk.
A sütőt begyújtjuk 220 fokra, a tepsit egyből be is toljuk. Megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű! Ha megsült, tálalhatjuk.
Jó étvágyat!