Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás pizza recept

Burgonyás pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg burgonya
    • 35 dkg teljes kiőrlésű kenyérmix (nálam: VitaMill Teljes kiőrlésű kenyérMix búzacsírával-ebben már élesztő is van!)
    • 2,5 dl langyos víz
    • 1 tk só
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 ek majoránna

    Szószhoz:

    • 1 doboz paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
    • egy só és bors
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 ek tejföl
    • pár csepp édesítő vagy csipet cukor

    Tetejére:

    • 20 dkg felvágott, szalámi, kolbász, bármi, amit szeretünk
    • 1 konzerv gomba vagy kb 20 dkg friss felvágva és kevés olajon megfuttatva
    • 2 nagy fej salátahagyma, de a vörös is jó
    • paprika
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.

    Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a sót, az olívaolajat, összegyúrjuk és kb fél órát kelesztjük.

    Ha megkelt, egy kb 35*45 cm-es, sütőpapírral fedett tepsibe tesszük és kézzel széthúzgáljuk, hogy befedje a tepsi alját, majd megszórjuk a majoránnával.

    A szószhoz a paradicsomot összetumixoljuk és a többi hozzávalóval jól összekeverjük.

    A szószt egyenletesen rákenjük a tésztára, majd rárakjuk a szalámit, a felkarikázott hagymákat, gombát, felkarikázott paprikát végül a reszelt sajttal megszórjuk.

    175 fokon kb 1 órát sütjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá