Burgonyás pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg burgonya
  • 35 dkg teljes kiőrlésű kenyérmix (nálam: VitaMill Teljes kiőrlésű kenyérMix búzacsírával-ebben már élesztő is van!)
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek majoránna

Szószhoz:

  • 1 doboz paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
  • egy só és bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 ek tejföl
  • pár csepp édesítő vagy csipet cukor

Tetejére:

  • 20 dkg felvágott, szalámi, kolbász, bármi, amit szeretünk
  • 1 konzerv gomba vagy kb 20 dkg friss felvágva és kevés olajon megfuttatva
  • 2 nagy fej salátahagyma, de a vörös is jó
  • paprika
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.

Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a sót, az olívaolajat, összegyúrjuk és kb fél órát kelesztjük.

Ha megkelt, egy kb 35*45 cm-es, sütőpapírral fedett tepsibe tesszük és kézzel széthúzgáljuk, hogy befedje a tepsi alját, majd megszórjuk a majoránnával.

A szószhoz a paradicsomot összetumixoljuk és a többi hozzávalóval jól összekeverjük.

A szószt egyenletesen rákenjük a tésztára, majd rárakjuk a szalámit, a felkarikázott hagymákat, gombát, felkarikázott paprikát végül a reszelt sajttal megszórjuk.

175 fokon kb 1 órát sütjük.

Jó étvágyat hozzá!