Hozzávalók:
Tésztához:
Szószhoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük.
Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a sót, az olívaolajat, összegyúrjuk és kb fél órát kelesztjük.
Ha megkelt, egy kb 35*45 cm-es, sütőpapírral fedett tepsibe tesszük és kézzel széthúzgáljuk, hogy befedje a tepsi alját, majd megszórjuk a majoránnával.
A szószhoz a paradicsomot összetumixoljuk és a többi hozzávalóval jól összekeverjük.
A szószt egyenletesen rákenjük a tésztára, majd rárakjuk a szalámit, a felkarikázott hagymákat, gombát, felkarikázott paprikát végül a reszelt sajttal megszórjuk.
175 fokon kb 1 órát sütjük.
Jó étvágyat hozzá!