Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizza recept

Pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 80-85 dkg liszt
    • kb 40 gramm friss élesztő
    • 2 kávéskanál cukor
    • kb 1 csapott ek só (ízlés szerint lehet kevesebb is)
    • 2-3 ek olaj
    • kb 4-4,5 dl víz

    Szósz:

    • sürített paradicsom
    • cukor, só, oregánó és bors ízlés szerint

    Feltét:

    • szalámi, kolbász, füstölt, főtt tarja, kockázott bacon …stb
    • kukorica, gomba, csemege uborka, hagyma …stb
    • sajt(ok) ízlés szerint

    Elkészítése:

    Kb 1 dl vizet meglangyosítunk, hizzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd elkeverjük.

    A lisztben elkeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük az élesztős vizet (nem kell megárni, hogy felfusson), majd elkezdjük a tésztát összeállítani.

    A vizet apránként adjuk hozzá. Ha a tészta kezd összeállni, akkor az olajat is hozzáadjuk és annyi vizet, hogy jól formázható legyen a tészta, de ne ragadjon.

    A tésztát gombóccá formázzuk és 10-15 percig pihentetjük letakarva.

    Amíg a tészta pihen előkészítünk két nagy gáztepsit és sütőpapírral bélelük őket. A szószhoz a paradicsomot ízlés szerint fűszerezzük és jól elkevrjük.

    A feltéthez elszeljük a húsféléket (ha teszünk rá) és a zöldségeket. A sajtot pedig lereszeljük.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk és vagy kinyújtjuk teps méretére vagy kézzel beleigazgatjuk a tepsibe. Megkenjük a szósszal, majd rárétegezzük a feltétet, végül megszórjuk sajttal.

    200-220 fokos sütőben kb 15 perc alatt pisrosra sütjük egyenként a pizzákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá