Így készül a tökéletes Lasagne recept

Hozzávalók:
A szószhoz:
- 1 db vöröshagyma
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma
- 0,5 kg darált hús (legjobb a marha és sertés keverék)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 2 nagyobb paradicsom
- 2 dl sűrített paradicsom
- 2 ek olíva olaj
- só, bors
- friss bazsalikom
- kakukkfű
Besamel:
- 30 g vaj
- 3 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 mk só
- 2 csipet fehérbors
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
Továbbá:
- kb. 300g lasagne tészta
- 500g reszelt sajt
Elkészítése:
A ragu elkészítése:
A zöldségeket, apró kockákra vágjuk.
A hagymákat olíva olajon megpirítjuk, majd amikor a vöröshagyma már üveges hozzáadjuk a répát és a fehérrépát is. Egy pici vizet öntünk alá, majd kb 10 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot is.
Felöntjük sűrített paradicsommal, fűszerezzük, majd addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.
A besamel elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, majd simára keverjük.
Rétegezés:
Kivajazunk egy kb. 25x25cm-es jénait, vagy tepsit, majd beleteszünk egy réteg száraz lasagne tésztát.
Erre tesszük a besamel negyed részét, majd a ragu egyharmadát. Megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd jöhet a következő réteg tészta.
Ezt így ismételjük, amíg le nem raktuk a negyedik réteg tésztát.
Az utolsó tésztarétegre ráöntjük a maradék besamel, bőven megszórjuk sajttal és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
Tipp:
A Lasagne egy olasz eredetű tésztaétel, amely világszerte ismert. A lasagne eredete az ókori Rómáig nyúlik vissza, eredetileg egy olyan étel volt amit a gazdagabb rétegek fogyasztottak. A lasagne nemcsak Olaszországban, hanem világszerte elterjedt étel lett. Az egyszerű elkészítése és a gazdag ízvilág miatt sok háztartásban és étteremben népszerűvé vált. Manapság számos különböző variációja létezik, beleértve a vegetáriánus és tenger gyümölcseivel tálalt változatokat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »