Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Így készül a tökéletes Lasagne recept

Így készül a tökéletes Lasagne
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága, Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A szószhoz:

    • 1 db vöröshagyma
    • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 0,5 kg darált hús (legjobb a marha és sertés keverék)
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 2 nagyobb paradicsom
    • 2 dl sűrített paradicsom
    • 2 ek olíva olaj
    • só, bors
    • friss bazsalikom
    • kakukkfű

    Besamel:

    • 30 g vaj
    • 3 ek liszt
    • 3 dl tej
    • 1 mk só
    • 2 csipet fehérbors
    • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

    Továbbá:

    • kb. 300g lasagne tészta
    • 500g reszelt sajt

    Elkészítése:

    A ragu elkészítése:

    A zöldségeket, apró kockákra vágjuk.

    A hagymákat olíva olajon megpirítjuk, majd amikor a vöröshagyma már üveges hozzáadjuk a répát és a fehérrépát is. Egy pici vizet öntünk alá, majd kb 10 percig pároljuk.

    Ezután hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot is.

    Felöntjük sűrített paradicsommal, fűszerezzük, majd addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.

    A besamel elkészítése:

    A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk.

    Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, majd simára keverjük.

    Rétegezés:

    Kivajazunk egy kb. 25x25cm-es jénait, vagy tepsit, majd beleteszünk egy réteg száraz lasagne tésztát.

    Erre tesszük a besamel negyed részét, majd a ragu egyharmadát. Megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd jöhet a következő réteg tészta.

    Ezt így ismételjük, amíg le nem raktuk a negyedik réteg tésztát.

    Az utolsó tésztarétegre ráöntjük a maradék besamel, bőven megszórjuk sajttal és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.

     

    Tipp:

    A Lasagne egy olasz eredetű tésztaétel, amely világszerte ismert. A lasagne eredete az ókori Rómáig nyúlik vissza, eredetileg egy olyan étel volt amit a gazdagabb rétegek fogyasztottak. A lasagne nemcsak Olaszországban, hanem világszerte elterjedt étel lett. Az egyszerű elkészítése és a gazdag ízvilág miatt sok háztartásban és étteremben népszerűvé vált. Manapság számos különböző variációja létezik, beleértve a vegetáriánus és tenger gyümölcseivel tálalt változatokat is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá