Hozzávalók:
A szószhoz:
Besamel:
Továbbá:
Elkészítése:
A zöldségeket, apró kockákra vágjuk.
A hagymákat olíva olajon megpirítjuk, majd amikor a vöröshagyma már üveges hozzáadjuk a répát és a fehérrépát is. Egy pici vizet öntünk alá, majd kb 10 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot is.
Felöntjük sűrített paradicsommal, fűszerezzük, majd addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.
A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, majd simára keverjük.
Kivajazunk egy kb. 25x25cm-es jénait, vagy tepsit, majd beleteszünk egy réteg száraz lasagne tésztát.
Erre tesszük a besamel negyed részét, majd a ragu egyharmadát. Megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd jöhet a következő réteg tészta.
Ezt így ismételjük, amíg le nem raktuk a negyedik réteg tésztát.
Az utolsó tésztarétegre ráöntjük a maradék besamel, bőven megszórjuk sajttal és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
A Lasagne egy olasz eredetű tésztaétel, amely világszerte ismert. A lasagne eredete az ókori Rómáig nyúlik vissza, eredetileg egy olyan étel volt amit a gazdagabb rétegek fogyasztottak. A lasagne nemcsak Olaszországban, hanem világszerte elterjedt étel lett. Az egyszerű elkészítése és a gazdag ízvilág miatt sok háztartásban és étteremben népszerűvé vált. Manapság számos különböző variációja létezik, beleértve a vegetáriánus és tenger gyümölcseivel tálalt változatokat is.