A legegyszerűbb, tökéletes fasírtgolyó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg darálthús (sertés)
- 1 zsemle (vízbe áztatva, kifacsarva)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak sós fasírt fűszersó
- zsemlemorzsa
- zsír (sertés)
Elkészítése:
Alaposan összekeverem a húst, a zsemlét, a tojást és a fasírt fűszersót (1 tasak fűszer elegendő 40-50 dkg húshoz).
Apró, kb 3 cm-es golyócskákat formázok a masszából a tenyeremben, majd zsemlemorzsában megforgatom.
Zsírban (elég ha félig ellepi) közepes lángon ropogósra sütöm.
Tipp:
Ha te úgy szereted, hogy kicsit lágyabb a fasírt, nem annyira húsos, inkább menzás, akkor mehet bele nyugodtan 2 zsemle és 2 tojás is :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.