A legegyszerűbb, tökéletes fasírtgolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg darálthús (sertés)
  • 1 zsemle (vízbe áztatva, kifacsarva)
  • 1 tojás
  • 1 tasak sós fasírt fűszersó
  • zsemlemorzsa
  • zsír (sertés)

Elkészítése:

Alaposan összekeverem a húst, a zsemlét, a tojást és a fasírt fűszersót (1 tasak fűszer elegendő 40-50 dkg húshoz).

Apró, kb 3 cm-es golyócskákat formázok a masszából a tenyeremben, majd zsemlemorzsában megforgatom.

Zsírban (elég ha félig ellepi) közepes lángon ropogósra sütöm.

Tipp:

Ha te úgy szereted, hogy kicsit lágyabb a fasírt, nem annyira húsos, inkább menzás, akkor mehet bele nyugodtan 2 zsemle és 2 tojás is :)