Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lángos recept

Lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 50 g élesztő
    • 1 kávéskanál só
    • csipet kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 evőkanál étolaj
    • 20 dkg sajt
    • 370 g tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg húsos szalonna
    • étolaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.

    Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

    Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet kezünk segítségével nyújtogatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

    A húsos szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A tejfölhöz hozzákavarjuk a zúzott fokhagymát.

    A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a sajttal és a szalonnával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá