Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Piacos lángos recept

Piacos lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 teáskanál só
    • csipet cukor
    • 1 dl langyos víz + a dagasztáshoz 3 dl langyos víz
    • 4 dl olaj
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 3 dl langyos tejföl

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk a 1 dl langyos, cukros vízbe és felfuttatjuk.

    Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd a sóval elkeverjük és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Elkezdjük összeállító a tésztát és apránként adagoljuk hozza a langyos vizet, majd addig dagasztjuk, amíg fel veszi a vizet tészta és egy lágy kissé ragacsos tésztát kapunk.

    A tésztának el kell válni az edény falától. A tetejét átkenjük olajjal, letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

    Ha megkelt a tészta olajos kézzel 6-8 egyforma adagot csipünk belőle és kis cipókat formázunk. Rövid ideig újra kelesztjük.

    Egy serpenyőben az olajat felhevítjük.

    Olajos kézzel a levegőben elkezdjük körbe-körbe nyújtani a tésztát. Ha megvan a szép kör alakú lángos akkor forró olajba tesszük és szép pirosra, ropogósra sütjük mondkét oldalát.

    Akkor jó a tésztánk, ha az olajban a közepe felpúposodik. Papírtörlőre szedjük.

    Tálalásnál megkenjük langyos tejföllel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá