Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-lilahagymás lángos recept

Tejfölös-lilahagymás lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 50 g élesztő
    • 1 kávéskanál só
    • csipet kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl víz
    • 1 evőkanál étolaj a tésztába + kb 4 dl a sütéshez
    • 20 dkg füstölt sajt
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 1 fej lilahagyma

    Elkészítése:

    Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, 1 evőkanál étolajat és a tojást.

    Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

    Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki.

    A kivágott négyzetet kezünk segítségével kör alakra nyújtogatjuk, majd forró olajban arany barnára sütjük.

    A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és vékonyra szeletelt lilahagymát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá