Tejfölös-lilahagymás lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös-lilahagymás lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál étolaj a tésztába + kb 4 dl a sütéshez
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítése:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos vízbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, 1 evőkanál étolajat és a tojást.

Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki.

A kivágott négyzetet kezünk segítségével kör alakra nyújtogatjuk, majd forró olajban arany barnára sütjük.

A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt füstölt sajttal és vékonyra szeletelt lilahagymát.