Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött lángos recept

Töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 5 dl tej
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk cukor
    • fél ek só
    • 4-5 ek olaj

    Töltelék:

    • 0,5 kg csirkemell
    • gyros fűszerkeverék
    • kevés olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 doboz konzerv kukorica
    • 1 fej lilahagyma
    • 15 dkg gépsonka
    • 20 dkg sajt

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk, majd kevés olajat öntünk rá, összezúzzuk a fokhagymát, fűszersót és az egészet összekeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük.

    A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és emgvárjuk, amíg megkel.

    A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd az élesztős tejjel összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük.

    Amíg a tészta kel, addig a húst kisütjük. A hagymát meghámozzuk, majd a többi hozzávalóval együtt kockára vágjuk, majd összeforgatjuk a kihűlt hússal.

    A tésztát kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk fánkszaggatóval. A korongokat egyenként ellapítjuk kissé, teszünk mindegyikre 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd félbe hajtjuk és a széleit az ujjunkkal jól összenyomkodjuk.

    Az olajat felforrósítjuk, majd a lángosok mindkét oladalát szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá