Töltött lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk cukor
  • fél ek só
  • 4-5 ek olaj

Töltelék:

  • 0,5 kg csirkemell
  • gyros fűszerkeverék
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg gépsonka
  • 20 dkg sajt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A húst felkockázzuk, majd kevés olajat öntünk rá, összezúzzuk a fokhagymát, fűszersót és az egészet összekeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük.

A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és emgvárjuk, amíg megkel.

A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd az élesztős tejjel összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük.

Amíg a tészta kel, addig a húst kisütjük. A hagymát meghámozzuk, majd a többi hozzávalóval együtt kockára vágjuk, majd összeforgatjuk a kihűlt hússal.

A tésztát kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk fánkszaggatóval. A korongokat egyenként ellapítjuk kissé, teszünk mindegyikre 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd félbe hajtjuk és a széleit az ujjunkkal jól összenyomkodjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd a lángosok mindkét oladalát szép pirosra sütjük.