Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
A sütéshez:
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, majd kevés olajat öntünk rá, összezúzzuk a fokhagymát, fűszersót és az egészet összekeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük.
A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és emgvárjuk, amíg megkel.
A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, majd az élesztős tejjel összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk. Letakarva 30 percig kelesztjük.
Amíg a tészta kel, addig a húst kisütjük. A hagymát meghámozzuk, majd a többi hozzávalóval együtt kockára vágjuk, majd összeforgatjuk a kihűlt hússal.
A tésztát kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk fánkszaggatóval. A korongokat egyenként ellapítjuk kissé, teszünk mindegyikre 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd félbe hajtjuk és a széleit az ujjunkkal jól összenyomkodjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a lángosok mindkét oladalát szép pirosra sütjük.