Lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg sajt
  • 370 g tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • étolaj

Elkészítése:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.

Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet kezünk segítségével nyújtogatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

A húsos szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A tejfölhöz hozzákavarjuk a zúzott fokhagymát.

A kész lángosokat megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a sajttal és a szalonnával.