Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jamie Oliver pizzája recept

Jamie Oliver pizzája
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2 darab kb 30 cm-es pizzához:

    Tészta:

    • 50 dkg kenyérliszt vagy 00-ás pizza liszt
    • 0,5 ek só
    • csipet cukor
    • 2 ek olívaolaj
    • 325 ml langyos víz
    • 2 dkg friss élesztő

    Feltét:

    • pizzaszósz
    • szalámi, kolbász, sonka vagy ki mit szeretne
    • kukorica, savanyú uborka
    • sajt (feta, mozzarella, füstölt, trappista,…)
    • a feltét ízlés szerint variálható, kinek melyik alapanyagok a kedvencei

    Elkészítése:

    A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól elkeverjük.

    A lisztet és a sót a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős vizet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk.

    A tészta lágy és kissé ragadós lesz. Kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és kb 50-60 percig kelesztjük.

    A megkelt tésztát elosztjuk. Az egyik tésztát kissé megolajozott felületen vagy sütőpapíron vékonyra lapogatjuk a kezünkkel (akár nyújtófát is használhatunk), áttesszük a tepsire, majd megkenjük pizzaszósszal és ráhalmozzuk a feltétet. Végül sajttal szójuk.

    A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőmérsékleten (230-250 fok) vagy ha van a sütőn pizza program, akkor azt indítjuk el.

    Az elkészített pizzát kb 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

    A másik tésztával is így járunk el.

    Ha kisebb pizzákat szeretnénk, akkor osszuk a nyers tésztát több részre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá