Jamie Oliver pizzája

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Jamie Oliver pizzája

Hozzávalók 2 darab kb 30 cm-es pizzához:

Tészta:

  • 50 dkg kenyérliszt vagy 00-ás pizzaliszt
  • 0,5 ek só
  • csipet cukor
  • 2 ek olívaolaj
  • 325 ml langyos víz
  • 2 dkg friss élesztő

Feltét:

  • pizzaszósz
  • szalámi, kolbász, sonka vagy ki mit szeretne
  • kukorica, savanyú uborka
  • sajt (feta, mozzarella, füstölt, trappista,…)
  • a feltét ízlés szerint variálható, kinek melyik alapanyagok a kedvencei

Elkészítése:

A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól elkeverjük.

A lisztet és a sót a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős vizet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk.

A tészta lágy és kissé ragadós lesz. Kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és kb 50-60 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát elosztjuk. Az egyik tésztát kissé megolajozott felületen vagy sütőpapíron vékonyra lapogatjuk a kezünkkel (akár nyújtófát is használhatunk), áttesszük a tepsire, majd megkenjük pizzaszósszal és ráhalmozzuk a feltétet. Végül sajttal szójuk.

A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőmérsékleten (230-250 fok) vagy ha van a sütőn pizza program, akkor azt indítjuk el.

Az elkészített pizzát kb 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

A másik tésztával is így járunk el.

Ha kisebb pizzákat szeretnénk, akkor osszuk a nyers tésztát több részre.