Hozzávalók 2 darab kb 30 cm-es pizzához:
Tészta:
Feltét:
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól elkeverjük.
A lisztet és a sót a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős vizet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk.
A tészta lágy és kissé ragadós lesz. Kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és kb 50-60 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát elosztjuk. Az egyik tésztát kissé megolajozott felületen vagy sütőpapíron vékonyra lapogatjuk a kezünkkel (akár nyújtófát is használhatunk), áttesszük a tepsire, majd megkenjük pizzaszósszal és ráhalmozzuk a feltétet. Végül sajttal szójuk.
A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőmérsékleten (230-250 fok) vagy ha van a sütőn pizza program, akkor azt indítjuk el.
Az elkészített pizzát kb 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
A másik tésztával is így járunk el.
Ha kisebb pizzákat szeretnénk, akkor osszuk a nyers tésztát több részre.