Húsos, zöldséges pirog recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg búzafinomliszt
- 2 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 1 evőkanál étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk cukor cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 ek étolaj
- 1 sárgarépa apróra vágva
- 1 petrezselyemgyökét apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az étolajat, a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt és a megmaradt langyos tejjel összedolgozzuk.
Formázzunk cipót a tésztából, tegyük egy tányérra és vízzel lespriccelt folpackkal fedjük be. A tésztának nem kell nagyon megkelni, csak addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, dobjuk rá a finomra vágott hagymákat. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, tegyük rá a húst, a zöldségeket és fűszerezzük. Fedő alatt 15 percig pároljuk, majd hűtsük ki.
A tésztát felezzük meg. Nyújtsuk ki a tésztákat 12 cm hosszú, 10 cm átmérőjű lapokká.
A tészta egyik felére evőkanállal halmozzunk a töltelékből. Kenjük le felvert tojásfehérjével a lapok széleit. Hajtsuk rá a tészta szabadon lévő részét és kissé nyomkodjuk le, hogy jólösszeragadjon. Egy villával szépen körbenyomkodjuk, hogy szét ne nyíljon sütés közben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, tojásfehérjével lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









