Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos, zöldséges pirog recept

Húsos, zöldséges pirog
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg búzafinomliszt
    • 2 dl langyos tej
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 evőkanál étolaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk cukor cukor
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 40 dkg darált sertéshús
    • 1 ek étolaj
    • 1 sárgarépa apróra vágva
    • 1 petrezselyemgyökét apróra vágva
    • 1 fej vöröshagyma
    • só és bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az étolajat, a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt és a megmaradt langyos tejjel összedolgozzuk.

    Formázzunk cipót a tésztából, tegyük egy tányérra és vízzel lespriccelt folpackkal fedjük be. A tésztának nem kell nagyon megkelni, csak addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, dobjuk rá a finomra vágott hagymákat. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, tegyük rá a húst, a zöldségeket és fűszerezzük. Fedő alatt 15 percig pároljuk, majd hűtsük ki.

    A tésztát felezzük meg. Nyújtsuk ki a tésztákat 12 cm hosszú, 10 cm átmérőjű lapokká.

    A tészta egyik felére evőkanállal halmozzunk a töltelékből. Kenjük le felvert tojásfehérjével a lapok széleit. Hajtsuk rá a tészta szabadon lévő részét és kissé nyomkodjuk le, hogy jólösszeragadjon. Egy villával szépen körbenyomkodjuk, hogy szét ne nyíljon sütés közben.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, tojásfehérjével lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

    Fokhagymás tejföllel kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá