Húsos, zöldséges pirog recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg búzafinomliszt
- 2 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 1 evőkanál étolaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk cukor cukor
- csipet só
A töltelékhez:
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 ek étolaj
- 1 sárgarépa apróra vágva
- 1 petrezselyemgyökét apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az étolajat, a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt és a megmaradt langyos tejjel összedolgozzuk.
Formázzunk cipót a tésztából, tegyük egy tányérra és vízzel lespriccelt folpackkal fedjük be. A tésztának nem kell nagyon megkelni, csak addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, dobjuk rá a finomra vágott hagymákat. Amikor a hagyma aranyszínű lesz, tegyük rá a húst, a zöldségeket és fűszerezzük. Fedő alatt 15 percig pároljuk, majd hűtsük ki.
A tésztát felezzük meg. Nyújtsuk ki a tésztákat 12 cm hosszú, 10 cm átmérőjű lapokká.
A tészta egyik felére evőkanállal halmozzunk a töltelékből. Kenjük le felvert tojásfehérjével a lapok széleit. Hajtsuk rá a tészta szabadon lévő részét és kissé nyomkodjuk le, hogy jólösszeragadjon. Egy villával szépen körbenyomkodjuk, hogy szét ne nyíljon sütés közben.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, tojásfehérjével lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Fokhagymás tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »