Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos-kelbimbós pite recept

Húsos-kelbimbós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kk só
    • 12,5 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1-2 ek hideg víz

    Töltelék:

    • 30 dkg csirkemell
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • pár levél friss bazsalikom vagy 1 tk szárított
    • 1 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 20 dkg kelbimbó

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 10 dkg reszelt, füstölt sajt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

    Azután a tésztát egy piteformába nyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, erre száraz babot vagy lencsét szórunk és 180 °C-on 15 perc alatt elősütjük.

    A kelbimbót párolóbetétben sós víz felett megpároljuk.

    A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal.

    A tetejére a tojást a liszttel, a tejföllel és a sajttal összekeverjük.

    4. Az elősütött tésztán elrendezzük a húst és a kelbimbót, majd leöntjük a sajtos szósszal és visszatesszük a sütőbe kb 35-40 percre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá