Húsos-kelbimbós pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 12,5 dkg hideg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 ek hideg víz
Töltelék:
- 30 dkg csirkemell
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- pár levél friss bazsalikom vagy 1 tk szárított
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 20 dkg kelbimbó
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 10 dkg reszelt, füstölt sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Azután a tésztát egy piteformába nyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, erre száraz babot vagy lencsét szórunk és 180 °C-on 15 perc alatt elősütjük.
A kelbimbót párolóbetétben sós víz felett megpároljuk.
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal.
A tetejére a tojást a liszttel, a tejföllel és a sajttal összekeverjük.
4. Az elősütött tésztán elrendezzük a húst és a kelbimbót, majd leöntjük a sajtos szósszal és visszatesszük a sütőbe kb 35-40 percre.