Húsos-kelbimbós pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 12,5 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • 1-2 ek hideg víz

Töltelék:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • pár levél friss bazsalikom vagy 1 tk szárított
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 20 dkg kelbimbó

Tetejére:

  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg reszelt, füstölt sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.

Azután a tésztát egy piteformába nyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, erre száraz babot vagy lencsét szórunk és 180 °C-on 15 perc alatt elősütjük.

A kelbimbót párolóbetétben sós víz felett megpároljuk.

A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal.

A tetejére a tojást a liszttel, a tejföllel és a sajttal összekeverjük.

4. Az elősütött tésztán elrendezzük a húst és a kelbimbót, majd leöntjük a sajtos szósszal és visszatesszük a sütőbe kb 35-40 percre.