Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Azután a tésztát egy piteformába nyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt fektetünk rá, erre száraz babot vagy lencsét szórunk és 180 °C-on 15 perc alatt elősütjük.
A kelbimbót párolóbetétben sós víz felett megpároljuk.
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és bazsalikommal.
A tetejére a tojást a liszttel, a tejföllel és a sajttal összekeverjük.
4. Az elősütött tésztán elrendezzük a húst és a kelbimbót, majd leöntjük a sajtos szósszal és visszatesszük a sütőbe kb 35-40 percre.