Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamiskás stíriai metélt recept

Hamiskás stíriai metélt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

    • 30 dkg széles metélt
    • 5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 közepes citrom reszelt héja
    • 35 dkg tehéntúró
    • 330 gramm tejföl
    • vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez és szórásához

    Elkészítése:

    A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, csap alatt vízzel leöblítjük, majd jól lerázzuk a vizet róla.

    A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, reszelt citrom héjat és jól kikeverjük, majd óvatosan, a habot nem összetörve beleforgatjuk a tojáshabot is (aki szeretne mazsolát is adhat hozzá).

    A kész masszát összekeverjük a kifőtt tésztával.

    A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

    Tálalhatjuk gyümölcsös szósszal is, de önmagában, porcukorral megszórva is nagyon finom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá