Hamiskás stíriai metélt recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 30 dkg széles metélt
- 5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 35 dkg tehéntúró
- 330 gramm tejföl
- vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez és szórásához
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, csap alatt vízzel leöblítjük, majd jól lerázzuk a vizet róla.
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, reszelt citrom héjat és jól kikeverjük, majd óvatosan, a habot nem összetörve beleforgatjuk a tojáshabot is (aki szeretne mazsolát is adhat hozzá).
A kész masszát összekeverjük a kifőtt tésztával.
A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tálalhatjuk gyümölcsös szósszal is, de önmagában, porcukorral megszórva is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »