Hamiskás stíriai metélt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 30 dkg széles metélt
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 35 dkg tehéntúró
  • 330 gramm tejföl
  • vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez és szórásához

Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, csap alatt vízzel leöblítjük, majd jól lerázzuk a vizet róla.

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, reszelt citrom héjat és jól kikeverjük, majd óvatosan, a habot nem összetörve beleforgatjuk a tojáshabot is (aki szeretne mazsolát is adhat hozzá).

A kész masszát összekeverjük a kifőtt tésztával.

A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Tálalhatjuk gyümölcsös szósszal is, de önmagában, porcukorral megszórva is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!